سخنرانی آقای امید وورال رییس جامعه اعتقادات اسلامی اتریش در ارتباط با شکایت این مجموعه به دادگاه عالی اتریش در ارتباط با ممنوعیت حجاب دانش آموزان مسلمان مشغول به تحصیل در مدارس اتریشی

آقای امید وورال رییس جامعه اعتقادات اسلامی اتریش در ارتباط با شکایت این مجموعه به دادگاه عالی اتریش در ارتباط با ممنوعیت حجاب دانش آموزان مسلمان مشغول به تحصیل در مدارس اتریشی سخنرانی کردند و اظهار داشتند که پوشیدن حجاب یک کار روزمره وعادی است و نشان دهنده بعد عملی اعتقادی زنان مسلمان در سراسر جهان می باشد. متن این سخنرانی ویدیویی به شرح زیر میباشد:

من میل دارم دراینجا پیشاپیش مخالفت خود را با رفتار مشمئز کننده بعضی از افراد نسبت به زنانی که  بخاطر باورهای شخصی خود حجاب سر نمی کنند، اعلام کنم و همچنین می خواهم از طرف جامعه اعتقادات اسلامی اعلام کنم که ما از حجاب زود هنگام یعنی پیش از سن تکلیف وهمچنین رفتار پدر و مادرهایی که دختر بچه ها را مجبور می کنند تا پیش ازرسیدن به سن تکلیف شرعی، حجاب بر سر کنند، برائت میجوئیم.  با وجود این ما چندی پیش شکایتی را بر علیه قانون ممنوعیت  حجاب در مدارس به دادگاه عالی اتریش فرستادیم که در حال حاضر آن را پیگیری می کنیم و من می خواهم دلایل خود را در این رابطه  برای شما بیان کنم.

 بنا بر ادعای وزیر آموزش عالی اتریش آقای دکتر هاینس فاسمان این بی حجابی اجباری که در ماه مه ۲۰۱۹ به تصویب رسید میبایست برای دانش آموزان مسلمان موجب همزیستی بهتر با اتریشی ها میشد و تساوی بین زن و مرد را به همراه می آورد و رفتار نمادینی میشد که به سکولار شدن فضای مدارس کمک میکرد.

با توجه به سخنان اقای وزیر بایستی به سه نکته همزیستی، عدالت جنسیتی و رفتار نمادگرایانه که آقای وزیر از آن به عنوان توجیه ممنوعیت حجاب استفاده کرده، اشاره کنم.

آنچه که برای همزیستی مهم  است این است که به یاد گیری زبان آلمانی مهاجرین کمک کرد تا آنها  بتوانند با رسم و سنت های محل زندگی خود بیشتر آشنا شوند و از طرف دیگر بایستی به کودکان این امکان را داد و کمک کرد که در جامعه ای که در آن زندگی می کنند بیشتر تشریک مساعی داشته باشند. همچنین بایستی به مهاجرین این فرصت را داد که  در آموزش، در پیدا کرن خانه و شغل با اتریشیها بخت و فرصت برابر داشته باشند اینها است که به همزیستی یا تلفیق فرهنگی کمک می کند نه داشتن و نداشتن روسری. همزیستی می بایست به مهاجرین این احساس را دهد که خود را بخشی از جامعه اتریشی احساس کنند.

آقای وزیر من از شما می پرسم: آیا این سیاستی که برای اقلیت مسلمان ساکن در اتریش اعمال می شود، برای احساس تعلق پذیری آنها به جامعه اتریشی  آسیب رسان نیست؟ آیا شما میخواهید به کودکانی که برای آنها ممنوعیت ایجاد کرده اید این پیام را بدهید که شما بدون در نظر گرفتن ریشه و مذهب تان جزئی از جامعه ما هستید؟ من به جرات به این حرف شما شک می کنم.

ما اگر دوباره به مفهوم همزیستی نگاه کنیم و اگر واقعا دولت به مساله همزیستی و تلفیق فرهنگی اعتقاد دارد و به دنبال آن است، چرا بودجه مربوط به  تلفیق فرهنگی در دولت جدید بویژه در زمینه آموزش این قدر کاهش پیدا کرده است؟ من خوشبین نیستم که شما ها  دنبال همزیستی باشید.

نابرابری های  جنسیتی، تمایلات زن ستیزانه و خشونت علیه زنان واقعیت هایی است که در جامعه اتریش وجود دارد و بدون در نظر گرفتن مذهب و ریشه افراد شما درمیان  طرفداران تمام ادیان موجود در اتریش آن را میتوانید ببینید.

حقوق متفاوت مرد و زن ،تعداد کم مهد کودکها،  کلیشه های جنسیتی،  خشونت  های جنسیتی و خانگی   یا حتی قتل موضوعاتی هستند که متاسفانه  تمام دختران و زنان این کشور در معرض آن هستند.من از شما می پرسم. شما که ادعای برابری جنسیتی می کنید، آیا بطور مثال نباید  مراکزی جهت مشاوره دادن و محافظت از زنان و دختران درست شود تا عدالت جنسیتی  تسهیل شود. بایستی پشتیبانی از زنان و دختران در جامعه ما همیشه مهم شمرده شوند و این امر مهم با ممنوعیت ها و کم کردن بودجه ها به ثمر نمی رسد. آموزش به دختران و پسران آگاهی آنها را نسبت به حق و حقوقشان تقویت می کند و دیگر آنها برای  رسیدن به یک برابری جنسیتی نیازی به زور و اجبار نخواهد داشت. حمایت از فرصتهای برابر و شانس برابر برای همه ، صرف نظر از جنسیت ، طبقه اجتماعی ، تبار یا مذهب ، از طریق اقدامات هدفمند کاملا ضروری می باشد.

منبع:پورتال جامعه اسلامی اتریش                                                                                                                   http://www.derislam.at/iggo/?f=news&shownews=۲۱۷۹&kid=۷۰

حذف کلمه اسلام از کارنامه دانش آموزان مسلمان

مسلمانان دو باره پرونده  کارنامه های تحصیلی صادره از طرف آموزش و پرورش برای دانش آموزان مسلمان را به چالش کشیدند. در کارنامه دانش آموزان مسلمان در مدارس اتریش  در جایی که از مذهب دانش آموز نامبرده شده به جای کلمه اسلام  کلمه  IGGÖ  به معنای جامعه اعتقادات یا فِرَق اسلامی نوشته شده است.

آقای امید وورال رییس جامعه اعتقادات اسلامی که خود  تحصیلات آکادمیک وکالت را دارد می گوید که او وظیفه دارد از حقوق قانونی مسلمانان دفاع کند. او می گوید که اولا IGGÖ  نام یک موسسه است و نه نام یک مذهب و دیگر اینکه برای دیگر مذاهب نام موسسه آنها و یا نام مرکز آنها به نام مذهب به کار گرفته نشده است.

 برای همین خاطر ، جامعه اعتقادات اسلامی به دادگاه عالی اتریش در این مورد شکایت کرده است. جامعه اعتقادات اسلامی همچنین شکایت خود را به وزارت آموزش اتریش فرستاده است و در این شکایت آمده است که واژه "جامعه اعتقادات اسلامی" نام مذهب نیست. این واژه نام مرکز یا موسسه اسلامی است و بایستی آموزش و پرورش در کارنامه دانش آموزان درجایی که از اعتقاد مذهبی نام برده شده است نام اسلام را بیاورد  و نه واژه جامعه اعتقادات اسلامی  و این یک اشتباه رسمی است که مدارس در اتریش مرتکب می شوند.

بعضی از جریانات داخلی می گویند جامعه علویان اتریش پنهانی به وزارت آموزش فشار می آورند که از آوردن نام اسلام خودداری شود. چون شکایت جامعه اعتقادات اسلامی از طرف دادگاه عالی اتریش رد شده است این جامعه می خواهد که دوباره  علاوه بر این دادگاه به دادگاه حقوق بشر اروپا در شهر استراسبورگ شکایت کند.

توضیح عکس: در کارنامه اول مقابل مذهب نوشته شده است: مسیحیت کاتولیک

در کارنامه دوم مقابل مذهب نوشته شده است : جامعه اعتقادات اسلامی

منبع روزنامه کوریر اتریش

https://kurier.at/chronik/oesterreich/iggoe-statt-islam-muslime-fechten-zeugnis-causa-erneut-an/۴۰۰۷۹۷۷۷۶

توضیح:

۱- آقای امید وورال رییس فعلی جامعه اعتقادات اسلامی اتریش متولد سال ۱۹۸۲  میلادی از ترکیه و از شش سالگی به اتریش آمده است و تابعیت این کشور را دارد . وی متاهل و دارای چهار فرزند است و دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته حقوق  میباشد و از سال ۲۰۱۸ بعنوان رییس جامعه اعتقادات اسلامی بمدت پنج سال برگزیده شده است .

۲- جامعه علویان اتریش برای خود تشکیلات ثبت شده جداگانه ای دارند و علاقمند هستند که نام علوی بر روی کارنامه تحصیلی ثبت شود تا مرز خود با جامعه اعتقادات اسلامی را داشته باشند و گفته می شود که در عدم چاپ واژه اسلام بر روی کارنامه نقش داشته اند.

۳- دولت اتریش علی رغم اصرار بر شعار آزادی همه مذاهب در این کشور طی دو سال گذشته سخت گیریهایی را بر علیه مسلمانان و مهاجرین اعمال می نماید که مهمترین نکته مورد اشاره ممنوعیت حجاب از سن ۶ تا ۹ سالگی در مدارس و مهدهای کودک را در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ تصویب و اعمال کرد و قرار است تا ۱۴ سالگی و حتی معلمین محجبه نیز اعمال گردد.

کد خبر 1620

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =